OM OSS

Här kan du känna historiens vingslag bland porslin, möbler och mycket annat spännande från till exempel restauranger som Prinsen och Zink, Wienercafeet eller Café Milano. Tänk vad dessa ting bidragit med av upplevelser – som i och med detta återbruk blir fler hemma hos er.


I Wenngarns Återbruks-butik syns tydligt Brasserigruppens kärlek till traditionerna. Där finns nu till försäljning en mängd av de saker och utrustningar som bröderna Guven samlat på sig under åren de byggt upp sin verksamhet inom restaurangbranschen. Saker med historia. Sånt som magasinerats för att kunna återbrukas av några andra, för mesta möjliga hållbarhet, nu samlat i butiken öppen under helgerna med start 25 januari.


– Pappa är gammal bonde, och en sådan kastar inget. Så det har vi lärt oss av honom, att spara, för att det sparade nån gång ska kunna återbrukas. Att vi nu öppnar Venngarns Återbruks-butik känns så väldigt rätt med tanke på den traditionen, och att alltfler inser hur viktigt det är att vi hushållar med jordens resurser, berättar Filip och Daniel Guvén på Brasserigruppen.


Venngarn, ett av Sveriges äldsta slott med guidade visningar under sommarhalvåret, slottscafé och bageri i naturskön omgivning är ett härligt utflyktsmål för hela familjen.


I denna gamla anrika miljö kan du nu kliva in i en skattkista med allt från Tom Dixon-bord i marmor till glaskaraffer och porslin, Zinks takkronor och Harrys Bar-stolar. I rad på rad står prydligt uppställda kökets funktionsprylar som bunkar i rostfritt och kaffekoppar, sida vid sida med rariteter som tallrikar med restaurant Prinsens klassiska emblem, en Skultuna-krona från Wienercafeet och Café Milanos hovmästarbänkar.


Eller vad sägs om fräscha salamandrar, kylbänkar, fritöser, vattenbad samt rostfria bänkar och hyllor mm. mm?! Perfekt att återbruka för den som vill dra igång ett café eller byta utrustning i sin restaurant.


– Vi har alltid sparat och tänkt på att någon gång ska sakerna vi fått i vår ägo genom olika uppköp av restauranger, caféer och barer komma till nytta igen. Tanken om att återbruka gillar vi skarpt. Så sedan 2010 har vi försökt att inte slänga nästan något i samband med att ställena fått sig en ansiktslyftning och utrustning bytts ut, säger Filip och Daniel Guvén och hälsar varmt välkomna tillsamman med Ola och Annika från Shop Retro som nu går in i Återbruksbutiken.

Återbruksbutiken, Wenngarns slottsområde, 193 91 Sigtuna

www.aterbruksbutiken.se

info@aterbruksbutiken.se